Slalomföreningen kommer inte längre träna i Kilsbergen. Foto Storstenshöjden.
Storstenshöjden

Synd att slalomklubben försvinner

Det är mycket tråkigt att slalomföreningen inte längre kommer att träna i Storstenshöjden. Det tycker Lars Johansson (C) som är för ordförande för Fritids- och turistnämnden i Örebro.

– Det är jättesynd, det vore bättre om de var hemma och åkte. Men de måste själva få göra sin bedömning om ekonomin, säger han.

Lars Johansson (C) säger att föreningsbidragen till slalomklubben kommer att dras in, eftersom föreningen inte längre kommer att träna i Örebro.

Bakgrunden till att Örebro slalomförening inte kommer träna i kommunala Storstenshöjden i Kilsbergen i vinter är att klubben tycker att det skulle kosta dem för mycket pengar, med tanke på att det i vinter bara är en mindre del av anläggningen som kommer att vara öppen.

Örebro kommun ger i år tre miljoner till det företag som driver Storstenshöjden, men företaget tycker sig ändå inte ha ekonomiska möjligheter att erbjuda slalomklubben de villkor som klubben skulle vilja ha.

Det gör att slalomklubben kommer träna i Kvarntorpsbacken utanför Kumla och i Arboga istället.

När allmänheten kommer att kunna börja åka utförsåkning i Storstenshöjden är ännu inte klart. – – Vädret måste först bli kallare när till 5 minusgrader, säger Åsa Jansson som är med och driver skidanläggningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista