Karlskoga

Kritik mot besparingsförslag

Ogenomtänkt, är omdömet om den konsultrapport som Karlskoga kommun presenterade igår. Det är ordföranden i teaterföreningen Lyset, Matz Ericson som fäller den kommentaren. Rapporten har sett över kommunens lokaler och föreslår en rad besparingar bland annat att flytta på teaterverksamhet i Karlskoga till Folkets hus.

Matz Ericson förklarar att när de ger teateruppsättningar så bygger de bland annat upp kulisser som står i flera månader vilket skulle kollidera med all den verksamhet som finns i Folkets hus idag.

Teaterföreningen har idag 1 300 elever knutna till sin verksamhet , främst grundskolelever, som går på olika utbildningar via Kulturskolan. Det finns också en kö på 600 karlskogaelever som vill börja dansa, spela teater eller musik.

Totalt skulle flera omstruktureringar av flera lokaler i Karlskoga spara mellan 14 till 15 miljoner kronor per år. Bland annat föreslås att tre skolor i Karlskoga läggs ner och det Häsängens, Katrinedals och Rävåsskolan läggs ner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista