Därför lämnar LIF Lindesberg Örebro

Handbollsklubben LIF Lindesberg lämnar Örebro och idrottshuset, och flyttar hem till den nya arenan i Lindesberg nästa säsong. Det har klubbens styrelse beslutat. Tommy Eriksson är klubbchef för LIF Lindesberg.

– Eftersom vi har blivit så oerhört väl mottagna i Örebro så är det inte helt enkelt att ta ett sådant beslut, säger Tommy Eriksson i LIF Lindesberg.

När handbollssäsongen sätter fart nästa höst kommer LIF Lindesberg inte längre ha Idrottshuset i Örebro som hemmaarena. LIF Lindesbergs Klubbchef Tommy Eriksson förklarar varför klubben kommer att flytta alla sina matcher till den nybyggda arenan i Lindesberg.

– Vi vill ge våra ungdomar möjlighet att på ett enkelt sätt se elitseriehandboll. A-laget är ju en förebild för knattarna, att se att man har en chans att uppträda på en elitarena.

Sussanne Pettersson på Örebro kommun ansvarar för driften av idrottshuset som nu blir utan ett av sina stora publikmagneter.

– Det har varit jättekul att de har varit här, och de är välkomna tillbaka. Vi har haft nytta av varandra, säger hon, men förstår att de vill flytta in i den nya hallen i Lindesberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista