GM lägger ner SAAB

General Motors påbörjar nedläggningen av Saab Automobile, det beskedet kom på fredagen. En som inte är förvånad är Bo Sandberg som är representant för MRF, Motorbranschens Riksförbund i Örebro län.

– Jättebeklagligt, men tyvärr så är det inget oväntat besked. Saab har haft problem i väldigt många år, och båda de här senaste två sportbilstillverkarna har ju varit tämligen okända på den större himlen, säger Bo Sandberg.

Han syftar på den svenska sportbilstillverkaren Koenigsegg som skulle ta över Saab, och sedan holländska Spyker.

Bo Sandberg säger att det är två små tillverkare som inte haft några resurser att köpa Saab. Tankarna går nu till de tusentals anställda inom Saabtillverkningen i västsverige, säger Bo Sandberg. I Örebro län har återförsäljarna redan börjat anpassa sig till en bilmarknad utan Saab.

– Nu har ju försäljningen gåt ner långsamt i 1,5 års tid, så de har kanske redan anpassat sig litegrann. Man får väl kompensera genom att sälja andra bilar, säger Bo Sandberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista