Richard Kenneth är projektledare för rådhuskalendern. Foto: Gabriel Stenström/SR.
Örebro

Rådhuskalendern kan bli dyr

Örebro kommun är nu beredd att skjuta till ytterligare nästan 200 000 kronor till julkalendern på Rådhuset. Anledningen är att försäljningen av konstverken i kalendern går trögare än väntat.

Bara några dagar före jul är fortfarande åtta av konstverken i kalendern osålda. Det betyder att julkalendern inte verkar gå ihop ekonomiskt i år.

Även förra vintern gick det trögt, och då blev fem konstverk aldrig sålda. Den förlusten säger projektledare Richard Kennet att hans eget företag stod för, men i veckan beslutade politikerna i kommunstyrelsen att den här gången skjuta till nästan 200 000 kronor i fölustgaranti om det behövs.

Redan innan hade kommunen dessutom lovat att som huvudsponsor betala drygt 300 000 till julkalendern i vinter. Så nu kan kommunens kostnad i slutänden bli en halv miljon kronor.

Men av de örebroare vi träffade på Stortorget framför kalendern tyckte de flesta att den är en kul satsning.

– Jag tycker det är fint. En trevlig tradition, säger en man.

En kvinna och en man säger att julkalendern på rådhuset är jättefin, men mannen säger också att det vore bättre om kommunen satsade pengar på de hemlösa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista