Församlingshemmet brann ner till grunden. Foto: John Hall.
Järnboås

Församlingshemmet brann ner

Det började brinna i församlingshemmet i Järnboås tidigt på söndagsmorgonen, och branden var så stor att huset inte kunde räddas.

Räddningstjänsten tvingades konstatera att det inte gick att släcka branden, utan hela huset fick brinna ner.

Varför församlingshemmet i Järnboås började brinna är oklart. Enligt polisen höll huset på att renoveras.

Ingen teknisk undersökning
Det var först tänkt att en teknisk undersökning skulle göras för att försöka få reda på brandorsaken, men nu har det visat sig att det är omöjligt. För att kunna släcka ordentligt har räddningstjänsten tvingats flytta på timmerstockar och annat, och då är det inte längre någon mening att göra någon teknisk undersökning, förklarar polisens vakthavande befäl.

Om branden skulle lämnas orörd i väntan på undersökning så skulle det ha tagit uppemot en månad innan branden hade slocknat helt, eftersom huset var byggt av timmerstockar.

Många verksamheter i huset
Branden i församlingshemmet i Järnboås ställer till problem för många olika verksamheter som håller till i huset. Det säger Britta Landin, som är kyrkoherde i Nora kyrkliga samfällighet.

Det är barnverksamhet, syförening, studiecirklar och annat som nu inte har någonstans att vara.

I och för sig hade man redan börjat plocka ut en del verksamhet eftersom huset skulle renoveras och byggas ut. Men var all verksamhet ska hålla till i vår är nu oklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista