Örebro Volley utan pengar

De skulder på 50 000 kronor som flerfaldiga svenska mästarna Örebro Volley har, kommer att betalas innan månaden är slut. Men framtiden är ändå osäker för damklubben.

Örebro Volley kan just nu inte betala sina räkningar. Skatteverket och SJ kräver klubben på sammanlagt över 50 000 och när Kronofogden nyligen försökte driva in pengarna visade det sig att det inte finns några tillgångar som täcker skulderna.

- Vi är underfinansierade med ungefär en kvarts miljon den här säsongen. För framtiden innebär det att hittar vi inte en ny huvudsponsor eller en annan typ av finansiering måste vi skära i verksamheten inför nästa säsong.

Vad är det ni skär i då? 

- Vår stora utgift är tränarkostnaderna. Vi har en och en halv tjänst. Det är ju självklart där man måste se över, säger Olle Anfelt.

En av orsakerna till Örebro Volleys dåliga ekonomi är att man i slutet av förra säsongen tappade en av sina huvudsponsorer, en annan är politiska beslut. När huvudsponsors försvann ansökte Örebro Volley till kommunen om att få ett ekonomiskt bidrag för kommande säsong. Den ansökan gjordes i maj.

I augusti var politikerna positiva till att låta klubben få ekonomiskt stöd. Det gjorde att klubben vågade satsa vidare. Men sedan ändrades kommunens inställning, berättar Olle Anfelt:

- Sedan hamnade frågan i långbänk och 15 december får vi besked att vi inte får några pengar.

- Hade vi haft den informationen i augusti hade vi prioriterat annorlunda under hösten. Nu hamnade vi därför i en akut likviditetskris under november-december, säger Olle Anfelt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".