Protestmöte mot vargjakt

En varg ska skjutas i Hasselforsreviret, sedan är licensjakten på varg slut. Många känslor har rörts upp i och med jakten på varg, och nästa månad hålls en manifestation i Örebro.

Örebroaren Roger Cassman från Svenska rovdjursföreningen är med och arrangerar mötet, i protest mot vargjakten:

– Den skulle absolut inte ha genomförts, och nu när vi har facit i hand så har det ju visat sig att inget av djuren som har obducerats har visat sig vara sjuka. Det var helt friska djur, konstaterar Roger Cassman.

Han tycker att den sista vargen som ska skjutas i vargjakten, den i Hasselforsreviret, ska räddas kvar.

– Är det sagt 27 vargar, då ska det ju vara 27 vargar också.

Roger Cassman på Svenska Rovdjursföreningen syftar på att det blev en överskjutning av varg, så en för mycket har blivit skjuten under licensjakten. Trots det så är ytterligare en varg nu på gång att skjutas, den i Hasselforsreviret.

Roger Cassman, som bor i Örebro och är med och arrangerar manifestationen som ska hållas på Stortorget i Örebro den fjärde februari, säger att intresset är stort för manifestationen.

– Först trodde vi att det skulle bli stort, men det blir enormt verkar det, säger Roger Cassman.

Han hoppas på några talare från olika riksdagspartier. De kommer också att tända ljus för de skjutna vargarna.

– Det är en allmän manifestation för rovdjurens bevarande, säger Roger Cassman från Örebro, som är med i Svenska Rovdjursföreningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".