Biogasmack Örebro PO Eriksson Lars Walfridsson Foto Gabriel Stenström / SR Örebro
Biogas

Kunderna vill ha fler tankställen

Beskedet att Örebro kommun ska starta biogasmack för sina bilar förvånar det företag som driver dom två mackar som redan finns i stan. Men mackarnas kunder tycker att det var en bra nyhet som vi berättade i morse.

– I bland har väl inte pumparna fungerat, ska man åka långt så måste man hela tiden ha tillgång till en mack, man är ju ganska beroende av att det finns gas, säger P-O Eriksson som tankade biogas idag. 

Svensk biogas som driver Örebros båda biogasmackar medger att det varit driftsproblem där.

Driftsproblemen är - förutom den ökade efterfrågan - anledningen till att Örebro kommun före sommaren kommer öppna en mack för sina egna bilar.

Men VD:n för Svensk Biogas Christer Setterdahl säger att kapaciteten på den ena macken redan har förbättrats och att den andra snart också kommer att förbättras.

Han säger också att Svensk Biogas själva har planer på att öppna en tredje mack i Örebro men beskedet från kommunen gör honom mer tveksam till att göra det.

Mer vill han inte säga innan diskuterat frågan med Örebro kommun.

Lars Walfridsson som också tankade biogas i Örebro i eftermiddags tycker att Örebro behöver fler biogasmackar, vem som än driver den

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".