1 av 3
Trots att många klagar över att det är svårt att hitta lediga parkeringsplatser i Örebro, står de nya parkeringshusen mer eller mindra tomma. Foto: Päivi Kotka/SR
2 av 3
3 av 3
Johan Ekstrand, trafikingenjör på Örebro kommun. Foto: Päivi Kotka/SR
örebro

Många tomma p-platser i centrum

Många örebroare anser fortfarande att det finns för få parkeringsplatser i Örebro. Ändå visar statistik för 2009 att parkeringshusen mest står tomma och att det finns många lediga platser där.

Till och med den dag då flest parkeringsplatser användes, vilket var den 28 december, så fanns det fler lediga än upptagna platser i parkeringshusen.

Johan Ekstrand, som är trafikingenjör på Örebro kommun tror att det beror på att bilisterna inte lärt sig hitta till parkeringshusen trots det nya parkeringsledningssystemet med elektroniska hänvisningsskyltar.

I Örebros största parkeringshus, med över 450 platser har det bara stått 150 fordon som mest. Likaså kommunens eget parkeringshus Conventum hör till de minst besökta, berättar Johan Ekstrand.

Reporter
Päivi Kotka
paivi.kotka@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".