Örebro

Bostadslösa efter lägenhetsbrand

En omfattande brand bröt ut i en lägenhet i västra Örebro på lördagskvällen. Lägenheterna i tre trappuppgångar i hyreshuset fick evakueras till följd av branden. Under natten till söndag gick fem lägenheter inte att bo i på grund av branden.

Branden i en lägenhet på andra våningen på Tornfalkgatan bröt ut strax efter klockan 18 på lördagen. Ingen var hemma när det började brinna, och ingen människa har skadats, uppger polisen.

– Både den trappuppgången, och de två uppgångar som ligger på varsin sida om den, fick utrymmas, säger Thomas Jinghagen, som är vakthavande befäl på polisen i Örebro län.

Totalt var det ett tiotal lägenheter som fick utrymmas.

Vid 23-tiden på lördagskvällen var branden i princip släckt och de som bor i uppgångarna bredvid fick klartecken att börja återvända till sina lägenheter, enligt Thomas Jinghagen.

Under natten har Nerikes Brandkår varit kvar på platsen för att bevaka fastigheten. När brandkåren är klara med sitt jobb ska polisen göra en teknisk utredning för att försöka ta reda på varför det började brinna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".