Stororder till Örebro kartongbruk

Örebro kartongbruk har just tagit hem nyordrar värda runt 80 miljoner kronor. Pappersbranschen i hela länet går bra.

- Ja för pappersbranschen har det vänt. Generellt sett är hela den här branschen påväg uppåt, berättar Timo Keränen som upplever att alla länets sex stora företag i pappersbranschen går bra just nu. Anledningen till att fler ordrar från utlandet hamnar i Sverige är den svaga kronan, berättar Timo Keränen.

För Örebro kartongbruk handlar det om nya kontrakt som skrivits med företag i Saudiarabien . De ska tillverka kartong till gipsskivor som ska användas vid husbyggen. Nu är de 74 anställdas arbeten därför säkrade. Men inte heller under lågkonjukturen sades någon upp trots att produktionen stod still flera veckor.

- Ledningen har verkligen bestämt sig för att ha is i magen och att istället för att i chock säga upp folk i all panik och sedan ta tillbaka dem efter ett tag har man behållt dem för att kunna behålla kompetensen i företaget, säger Timo Keränen.

Cecilia Lönn Elgstrand

 cecilia.lonn-elgstrand@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista