Kommunen fortsätter äga badanläggningen. Foto: Päivi Kotka/SR

Försäljning av Gustavsvik stoppas

I Örebro bestämde sig de styrande politikerna på onsdagen för att avbryta den omdiskuterade försäljningen av Gustavsviksbadet.

Den politiska majoriteten har länge arbetat för en försäljning av Gustavsviksbadet och campingen intill. I slutet av januari valde kommunledningen ut en tänkbar köpare som man skulle fortsätta diskutera med.

Men strax efter det ändrade sig plötsligt moderaterna och ville avbryta försäljningen. Och på onsdagen bestämde sig alltså de styrande politikerna för att backa, och göra en ny analys av anläggningens värde innan frågan om en eventuell försäljning tas upp på nytt.

Samtidigt beslutade politikerna för att tills vidare stoppa en annan utförsäljning. Kommunen ska nu fortsätta driva konferensanläggningen i Ånnaboda till det är utrett hur mycket konstsnö som får tillverkas i Kilsbergen, eftersom det påverkar värdet på konferensanläggningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".