Snavlunda, Askersund

Rekord i spadtag när skola byggs

När en ny skola ska byggas i Snavlunda i Askersunds kommun, så är det barnen själva som ska ta första spadtagen, det berättar skolans rektor Kathrin Thomas.

– Alla barn och vuxna kommer ha varsin liten spade, så ska vi ha rekord i antalet första spadtag, säger Kathrin Thomas.

Det är i morgon, fredag, som de första spadtagen ska tas till en ny skola i Snavlunda i Askersunds kommun. Det är en liten skola med drygt 60 barn i åldrarna sex till 12 år.

Vid ceremonin i morgon ska alltså alla som är där ta ett första spadtag tillsammans med socialdemokratiska kommunalrådet Per Eriksson.

Bygget beräknas kosta 17 miljoner kronor, och nya Snavlunda skola ska stå klar vid årsskiftet. Rektor Kathrin Thomas ser fram emot en modern skola där barn i olika åldrar ska kunna arbeta sida vid sida.

– Det blir en verksamhet med både förskola, fritidshem och skola i ett och samma hus, vilket är väldigt bra när man har verksamhet i en sådan liten by som Snavlunda för då kan man ju samarbeta lättare, säger hon.

Även skolgården har anpassats till olika åldrar.

– Vi har fått tänka nytt och det har varit väldigt roligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista