Socialdemokraterna:

"Elit prioriteras före bredd"

Nästan en halv miljard kronor till de stora idrottsarenorna, som Behrn Arena, nya bandyhallen, en ny friidrottshall och ombyggnad av Idrottshuset, det är vad Örebro kommun investerat sedan förra valet. Under samma period har övrig idrott i kommunen fått dela på 10 miljoner kronor, det skriver tidningen ETC.

Det är ett problem att bara satsa på eliten medan breddidrotten får stryka på foten, det säger socialdemokraten Alaa Idris till tidningen. Hon är andre vice ordförande i fritid- och turistnämnden i Örebro.

Men Staffan Werme, folkpartistisk ordförande för kommunstyrelsen i Örebro, håller inte med om att det är en satsning på elitidrotten.

- När det gäller bandyhallen så kan man nu ha is från september istället för november. Det ökar antalet användbara timmar enormt. Några hundra barn spelar bandy. Risken finns att de slutar om de får spela i regn istället, säger Staffan Werme till ETC.

Under den här perioden har politikerna sparat in på de små anläggningarna som isbanan i Vivalla och omklädningsrum på Trängen.