Snöröjningen pågår för fullt och allt fler tåg rullar nu i länet. Foto: Jens Tisbo/SR Örebro.
örebro län

Fler tåg rullar genom länet

Fler och fler tåg börjar nu att rulla genom länet igen. Under hela natten har snöröjningen pågått i Hallsberg och enligt Anders Trygg, operativ chef på Banverket i Hallsberg ska nu i princip alla tåg mellan Hallsberg och Örebro rulla igen. SJ:s tåg mellan Stockholm och Göteborg är dock inte i gång fullt ut.

Efter klockan sju på onsdagsmorgonen kommer även tågen mot Mjölby att börja rulla. Det spåret har varit prioriterat berättar Anders Trygg, bland annat för att få igång godstrafiken i Sverige.

Däremot är det värre på rangerbangården, den kommer att vara stängd hela veckan. Nya maskiner, sådana som används på flygplatser har anlänt till Hallsberg för att röja på rangerbangården.

Men Banverket får nu kritik för att just rangerbangården är avstängd. Rangerbangården i Hallsbrerg är ju Skandinaviens viktigaste, och Lars Yngström, vice ordförande i Branschorganisationen är en av kritikerna. Han menar att man måste avsätta mer pengar och börja använda snöplogslok igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista