1 av 3
Vakter finns på plats vid den kollapsade ishallen. Foto: Päivi Kotka/SR Örebro.
2 av 3
Ishallens tak har rasat in. Foto: Päivi Kotka/SR Örebro
3 av 3
Benny Fägerstad är driftschef på Örebro kommunfastigheter. Foto: Päivi Kotka/SR Örebro.

Ishallens tak kollapsade

(Uppdaterad 17:09) Efter att en av ishallarna vid Trängen i Örebro under natten till onsdag har kommunen nu anlitat en oberoende konstruktör för att gå igenom om hallen var korrekt byggd.

Kommunens fastighetschef Mats Brantsberg säger att han är förvånad över att hallen som är byggd 2003 kunde rasa ihop på det sätt som den har gjort.

Det var mycket nära att en katastrof inträffade när en av ishallarna vid Trängen i Örebro kollapsade i natt. Bara några timmar tidigare hade många barn tränat ishockey i hallen.

- Min första känsla är ju herregud vilken tur att det här hände under natten och inte när vi har hallen full med barn som tränar. Man får väldigt ont i magen när man tänker på vad som kunde inträffat, säger Leffe Palmroth, föreningskonsulent på Örebro Hockey Ungdom.

- Vi tränade till 22 i går kväll. Hela dagen var det allmänhetens åkning med barnfamiljer. Det har varit full action från tidig morgon till sen kväll.

Det ska enligt Benny Fägerstad på Kommunfastigheter inte har varit några stora snömängder på taket vid raset, i vilket fall som helst var inte taket röjt. Så sent som i går hade Örebro Hockey folk uppe på taket för att kolla att det varit okej.

Vad som orsakat raset, om det inte är snön, vet man ännu inte.

- Nu måste vi säkra så ingen blir skadad sedan får en utredning visa vad som hänt, säger Benny Fägerstad.

Ingen person har kommit till skada.

Fortfarande vid lunchtid har ingen ännu gått in i ishallen där taket rasat då det inte bedöms vara ett säkert område. Förhoppningsvis finns där en del installationsutrsutning inne i hallen, som klarat raset och som går att rädda.

Området ska sedan plogas och röjas. På ishall 1, där taket inte rasat, pågår snöröjning idag och imorron, så tidigast på fredag kan den öppnas.

Päivi Kotka
paivi.kotka@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista