Mats Brantsberg, fastighetschef på Kommunfastigheter i Örebro, utanför Trängens ishall där taket rasade in natten till onsdag. Foto: Päivi Kotka/SR Örebro.
örebro

Oklart när tak besiktades

Det finns inga uppgifter på när besiktning av snöläget gjorde senast på Trängens ishall i Örebro, där taket störtade samman natten till igår. Varken driftschefen eller fastighetschefen vet när senaste inspektionen gjordes.

Bedömningen har varit att det är fritt fram för barn och ungdomar att fortsätta träna i ishallen och allmänheten var också välkommen hit. Verksamheten var i full gång till klockan 10 kvällen innan ishallens tak störtade samman, det trots det kaftiga snöfallet senast i lördags.

- Vi har inte varit ute på det här taket efter den lördagen. Jag har inget datum nu på när vi gjorde en bedömning senast, säger Mats Brantsberg, som är fastighetschef på Kommunfastigheter i Örebro.

Han säger att det förstås är en otrolig tur att taket rasade samman på natten, då inga människor fanns där.

Alla övriga stora hallar är fortsatt öppna i Örebro, som hör till Kommunafastigheter, men efter raset i ishallen har kommunen nu anlitat en konstruktör som är med och bedömer tak som kan vara i riskzonen.

Päivi Kotka
paivi.kotka@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista