Idrottshallar kontrolleras efter ras

 Direkt efter det att ishallen på Trängen i Örebro rasat samman anlitade kommunen extern hjälp av en byggkonstruktör för att göra en bedömning av de större hallar där snömassorna kan vara en riskfaktor. Igår och idag har ett antal stora hallar och andra byggnader synats av Kommunfastigheter i Örebro.

– Jag får göra en allmän bedömning hur det borde ha varit konstruerat i förhållande till snömängden, säger byggnadskonstruktör Per Norström.

Karlsunds ridhus, är för tillfället är avstängd, möjligtvis i avvaktan på dagens kontroll av snön på taket i förhållande till konstruktion. Per Norström tycker det kan skottas här på de ställen där snön blåst till högre drivor på taket. Annars har han inte upptäckt några riskfaktorer på de byggnader de hunnit med hittills.

På Trängen, där ishallen rasade samman, natten till igår, pusslar man så gott det för att klara verksamheten för de 2 000 barn och ungdomar som kommer hit varje vecka. Än så länge är också den ishall som klarat sig undan raset stängd.

- Vi hoppas och tror att vi kan gå igång imorgon kväll. Det ser lovande ut så här långt eftersom att besiktningsmannen fanns här och skottningarna går för fullt i dag, säger Leffe Palmrot som är föreningskonsulent för Örebro Hockey Ungdom.