"Ett under att han lever"

Kompisgänget ville ha en rolig upplevelse. Istället slutade torsdagskvällen med att en av dem hoppade ut genom köksfönstret - från sjätte våningen.

- Det är ett under att han lever, säger Andreas Börjesson, chef för narkotikapolisen i Örebro.

Fyra grabbar hade helt lagligt köpt droger via nätet. En så kallad nätdrog. Men något gick snett när de använde det cannabisliknande preparatet.

För en av dem, en 22-årig man gick ut i köket, öppnade fönstret och hoppade ut - från sjätte våningen. Hans vänner blev förskräckta och ringde polis och ambulans.

- De fyra grabbarna köpte droger i tro om att de skulle få en rolig upplevelse och ett rus. Istället blev det en skräckupplevelse där en av dem helt sonika hoppade ut genom köksfönstret, säger Andreas Börjesson.

En snödriva dämpade fallet och han överlevde med skador i fot och rygg. Enligt USÖ är skadorna allvarliga men inte livshotande.

Andreas Börjesson vill nu varna för de lättillgängliga drogerna.

- Det finns massa olika Internetdroger som man röker, eller pulver, eller piller som man sväljer. Det handlar i många fall om att man ligger i framkant innan narkotikaklassningen tillträder, säger Andreas Börjesson.

Hur kan det vara lagligt att sälja droger via Internet?

- Det är en ständig kamp mellan vinstdrivande företag som tjänar stora pengar på det här och narkotikaklassningen.

Andreas Ericson
andreas.b.ericsson@sr.se

Tidigare nyhet: