Politikeravhopp i Hällefors

Socialdemokratiska ordföranden för omsorgsnämnden i Hällefors har avgått, helt hastigt. Barbro Stein avgick igår, och det har att göra med de besparingar som vi har berättat om under söndagen.

Barbro Stein vill ha en ordentlig dokumentation av hur vårdpersonalen jobbar idag innan det kan tas några beslut om hur det ska sparas i Hällefors. Hur det blir med den saken nu när hon slutar vet hon inte. Hon avgår efter bara två månader som ordförande.

– En sak är att vilja och en annan sak är att få igen det, säger hon. Kulturen i förvaltningarna och i det politiska systemet går inte ihop med mig, säger hon.

– Det är ett väldigt avstånd mellan politiker och tjänstemän. De (tjänstemännen) betraktar politiska grejor som någonting utanför.

Barbro Stein säger att det inte fungerar, att hon inte kan få igenom sina tankar kring hur besparingarna i Hällefors ska göras. Det behövs en vårdtyngdsmätning, menar hon, för att kunna göra en ny organisation. Om den mätningen blir av nu vet hon inte.

Barbro Stein har varit ordförande för omsorgsnämnden sedan den första januari. Nu har hon alltså avgått.

– Det har gått åt mycket tid och mycket engagemang men det går inte, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista