Ritha Sörling. Foto:Hällefors kommun
hällefors

Drar sossarna åt samma håll?

Man måste kunna samarbeta när man är politiker, det säger socialdemokraten Ritha Sörling, vice ordförande i kommunstyrelsen i Hällefors, efter att omsorgsnämndens ordförande, Barbro Stein, hoppat av sitt politiska uppdrag i helgen. Men det är alltid olyckligt med politikeravhopp, säger Ritha Sörling.

- Det är ju aldrig bra med avhopp, det stoppar ju upp arbetet. Men jag anser ju att ska man jobba med den tuffa budget som är i dag, så krävs det att man samverkar.

Vad menar du? Kan inte Barbro Stein samarbeta? 

- Jag vill inte kommentera det, utan jag hänvisar till det hon har sagt själv, säger Ritha Sörling.

Det var i helgen som SR Örebro kunde berätta att socialdemokraten Barbro Stein, valt att med omedelbar verkan lämna sina politiska uppdrag. Bland annat var hon ordförande i omsorgsnämnden i Hällefors. 
Hon förklarade i radio varför hon lämnar sitt uppdrag. Huvud anledningen var att politiker och tjänstemän inte drar åt samma håll enligt Barbro Stein.

- Kulturen i de olika förvaltningarna och det politiska systemet går inte ihop med mig, sa Barbra Stein.

Men hur är det mellan politikerna då. Det socialdemokratiska partiet i Hällefors, drar de åt samma håll?

- Det vill jag inte kommentera, säger Ritha Sörling, socialdemokrat och vice ordförande i kommunstyrelsen i Hällefors.

Men trots avhoppet så har Barbro Stein ändå stöd från det socialdemokratiska partiet när det gäller beslutet att lämna sitt uppdrag, säger Ritha Sörling.

- Hon har stöd i att hon avgår, ja, det kan jag säga.

Men har hon stöd i övrigt från Scialdemokkraterna?

- Nej, jag kan inte kmmentera det, säger Ritha Sörling, socialdemokrat och vice ordförande i kommunstyrelsen i Hällefors.

Tidigare publicerad nyhet:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista