Vänsterpartiet ville inte vara med i debatten på Alléskolan eftersom Sverigedemokraterna var med.
Vänsterpartiet:

Vill inte debattera på Alléskolan

Vid dagens politiska debatt mellan ungdomsförbunden på Alléskolan i Hallsberg fanns även Sverigedemokraterna representerade. På grund av det vägrade Vänsterpartiet att vara med.

SSU-ordförande Jytte Guteland var även hon kritisk till att Sverigedemokraterna blev insläppta på skolan.

- Vi tycker att man ska vara försiktig med att hjälpa Sverigedemokraterna. Ger man mycket utrymme åt en liten och högljudd grupp och tar fokus från viktiga frågor som handlar om att bekämpa arbetslösheten och ge jobb åt Sverige är man ute på en sluttande väg, säger Jytte Guteland.

Men skolans ledning försvarar inbjudan.

- För oss är det självklart. Svergie är ett parti som ställer upp i valet i riksdagen. De är en del av samhället utanför skolan. Vi har en skyldighet att visa för eleverna det samhälle som finns utanför skolan. Och så länge ingen begår något brott och ställer upps ome tt parti till riksdagen är man välkommen hit, säger Lars-Göran Hildor, utvecklingschef på Sydnärkes Utbildningsförbund.

Andreas Morén

andreas.moren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista