1 av 2
Margareta Wall, informationschef vid Örebro kommun. Foto: Veronique Slottberg/ SR Örebro
2 av 2
Alcazar ska vara med och tävla i Andra chansen i Örebro. Foto: Maja Suslin / SCANPIX
Örebro

Melodifestival kostar över miljonen

Det kostar kommunen 1,2 miljoner kronor att ha Melodifestivalens andra chansen här i Örebro.

Ungefär hälften av pengarna ingår i ett avtal med evenemangsarrangören Live Nation, resten går till arrangemangen runt om i staden. Som till exempel pyntning av Örebro stad och de festligheter som arrangeras på våghustorget.

Men det är väl investerade pengar som kommer att komma tillbaka till örebroarna, det säger Margareta Wall som är informationschef vid Örebro kommun.

Hon menar att den reklam som Örebro får genom avtalet med Live Nation kommer att vara bra för turistnäringen. Dessutom kommer bland annat restauranger och affärer gynnas under den tid som Melodifestivalen befinner sig i Örebro.

Pengarna som finansierar festligheterna ligger i budgeten för marknadsföring och värdskap, och påverkar inga andra organisationer inom kommunen.

Fotnot: Live Nation är ett bolag som arrangerar konserter och evenemang och som nu är arrangör för Melodifestivalen. Bolaget hette tidigare EMA Telstar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista