Bensinmacken i Odensbacken brann för två år sedan. Nu köper Örebro Kommun macken för 260 000 kronor. foto: Andreas Ericson/SR Örebro.
odensbacken

Kommunen köper bensinmack

Örebro Kommun köper bensinstationen i Odensbacken. Nu återstår bara ett problem - att ta reda på vem som äger macken.

- Det jag har fått veta är att man pratar om en ny ägare, men vi pratar med lagfartsägare, säger Magnus Lagergren (kd) ordförande i Östernärkes områdesnämnd.

Under torsdags eftermiddagen träffade kommunens mark och exploateringsavdelning ägarna till den gamla bensinstationen i Odensbacken.

Men frågan är vem som egentligen äger macken.

Enligt Lantmäteriet ägs fastigheten av en 50-årig örebroare. Men han själv påstår att han sålde den får några månader sedan.

När SR Örebro pratade med lagfartsägaren och den som enligt honom köpt fastigheten kommer en av anledningarna till varför det inte blivit lagfartsbyte.

Skälet är enligt den nya ägaren att hon hade för avsikt att sälja fastigheten vidare.

Gårdagens möte resulterade i en muntlig överrenskommelse där Örebro Kommun övertar fastigheten i befintligt skick i utbyte mot 260 000 kronor.

Andreas Ericsson
andreas.ericsson@sr.se

Tidigare publicerat:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".