Arkivbild: Rick Bowmer/Scanpix

Agerar för fler mackar

Även macken i Garphyttan kan komma att återupplivas med hjälp av Örebro kommun. Som SR Örebro berättade på fredags-morgonen har kommunen tagit ett stort steg för att få igång en bensinstation i Odensbacken, och kommunen agerar även för Garphyttan.

Förra året lade OK/Q8 ned bensinpumpen i Garphyttan. Nu kan även den komma tillbaka - i alla fall om miljöpartisten och kommunalrådet Fredrik Persson får bestämma.

- Det måste vi nog ha tror jag, någon lösning där man kan tanka sin bil i varje ort, säger Fredrik Persson.

Örebro Kommuns näringslivskontor har fått i uppgift att samla bensinbolagen för att försöka få en långsiktig lösning även i småorterna.

Efter att kommunen under torsdagen gjorde klart med att köpa den gamla bensinstationen i Odensbacken öppnas möjligheten även för Garphyttan. För som det är nu måste bilisterna åka till Örebro för att tanka.

- Det blir dyr bensin, jag tankar först när jag får tomt i tanken och har ett annat ärende in till Örebro, säger Erik Antonsson.

Men frågan är om det är kommunens ansvar att se till att det finns bensinstationer i småorterna.

- Kommunen får ta ett ansvar när marknaden själv klarar av det. Det är inte kommunen som själv ska driva den utan vara som en katalysator och se till att andra hittar till orterna och bedriver verksamhet, säger Fredrik Persson.

Andreas Ericson
andreas.b.ericsson@sr.se

Mer om macken i Odensbacken:

Mer om macken i Garphyttan:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista