Bild från akupunkturbehandling. Foto: M. Spencer Green/ Scanpix
Örebro

Lungan punkterad vid behandling

En 35 -årig kvinna i Örebro har anmält en naprapat för att han med en akupunkturnål lyckades punktera hennes lunga vid en behandling.

Det var förra sommaren som den 35 -åriga kvinnan bestämde sig för att boka en tid hos en naprapat i Örebro för att få en behandling mot ssina smärtor i ryggen. Vid besöket satte naprapaten flera nålar längs hennes rygg men en av nålarna satt så illa och gjorde så ont att kvinnan bad om att få den borttagen.

När kvinnan sen gick vidare för att arbetsträna kände hon sig ovanligt trött och andfådd och när hon sedan kom hem kände hon sig så illa däran att hon inte kunde ligga ordentligt på ena sidan. Dessutom hade hon fått kraftig hosta efter akupunkturen.

Dagen efter bestämde sig kvinnan för att ta kontakt med Universtitetsjukhuset i Örebro där en läkarundersökning kunde konstatera att en av lungorna var punkterad.

Kvinnan skickades vidare till Thoraxavdelningen där en akut behandling av syrgas och dränage sattes in. Hon fick sedan stanna ytterligare två dagar på sjukhuset för eftervård och observation.

Efter uppmaningar från läkare har kvinnan nu valt att anmäla naprapaten till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista