innebandy

ÖSK vann derbyt

Det avgörande innebandyderbyt mellan ÖSK och Lillån slutade med slagsmål mellan två av spelarna. I matchen segrade ÖSK med 3-2 efter sudden death. Resultatet innebär att ÖSK får kvala till Allsvenskan nästa säsong och Lillån åker ner en division.

Första två perioderna var väldigt jämna och ställningen var 0-0 efter period 2. Målvakterna Niklas Frisk i Lillån och Fredrik Nordström i ÖSK gjorde verkligen sitt för att hålla ner siffrorna.

I den tredje perioden fick Lillån ett gyllene tillfälle att ta ledningen eftersom ÖSK fick en utvisning redan efter 3 sekunder, men i stället var det ÖSK som i spel 4 mot 5 tog ledningen med 1-0 på en spelvändning där David Lundberg snyggt spelade fram Johan Asmus som i öppet mål gjorde målet. 2-0 strax därefter som Robin Sjöberg gjorde på pass av Magnus Sörman.

Lillån tog sedan timeout efter 10.24 och den blev lyckad för 2 minuter senare var ställningen 2-2 efter att Lillåns speciella målskytt Markus Alpstam gjort 2 snabba mål.

Dubbla matchstraff utdelades när 5 minuter återstod av matchen till Daniel Fagerström i Lillån och John Eriksson i ÖSK.Dom fortsatte sitt bråk i ÖSK:s dusch där det blev fullt slagsmål. Lillån försöker sen allt man kan för att göra 3-2, men ÖSK spelar bra försvarsspel och reder ut stormen.

ÖSK får nu kvala till Allsvenskan 2010/2011 och Lillån får börja om i nya Div 1.

 400 personer fick för övrigt lämna hallen utan att komma in för att det var fullsatt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".