Foto: Fredrik Sandberg/ Scanpix
Örebro

Örebro hockey har stora skulder

Tre ansökningar om betalningsförlägganden på mindre än tre månader. Skuldsumman hos kronofogden är på över 800 000 kronor. Men klubben tycker inte att Örebro Hockeys ekonomi är dålig.

- Skulle det vara så skulle jag få reda på det ganska fort och då skulle vi ordna det, säger sportchefen Mikael Fahlander.

Kronofogden har på kort tid fått in tre ansökningar om betalningsförlägganden mot Örebro Hockey. Den ena skulden är på över en halv miljon för obetald hallhyra. Där har klubben valt att inte betala kommunen då de inte anser att hallens kvalitet motsvarar det kommunen begär.

- På samma sätt som en vanlig näringsidkare inte skulle betala om det var fem grader varmt och regnade in på kontoret har klubben valt att inte betala, säger sportchefen Mikael Fahlander.

Även i ett av de andra fallen tvistar klubben. Det är en faktura på närmare 290 000 kronor för material - främst hockeyklubbor.

- Det handlar om material som gått sönder väldigt väldigt mycket och som vi tycker ska kompenseras.

Trots skuldtvisterna tror sportchefen att klubbens ekonomi är bra. För några veckor sedan fick klubben ett miljonbelopp i sponsring.

- Så, jag har svårt att se att det skulle vara så, säger Mikael Fahlander.

Andreas Ericson

andreas.b.ericsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".