Rättegången mot Anna Lindhs mördare

En kvart försenad inleddes rättegången mot Anna Lindhs mördare Miajlo Miajlovich på onsdagsmorgonen. Åklagaren Agneta Blidberg yrkade ansvar för mord och började sin framställan med att beskriva Anna Lindhs förehavanden under morddagen. Hon har också visat rätten bilder på hur Mijailovic rörde sig inne i NK-varuhuset i Stockholm.
Målsägarbiträdet Kerstin Wennersten yrkar för Anna Lindhs anhörigas räkning skadestånd med 50 000 kronortill Bo Holmberg och 100 000 kronor var - till de två sönerna. Advokat Peter Althin uppger att hans klient medger att han angripit Anna Lindh med kniv, men att han saknar varje uppsåt till dådet. Under rättegången advokat Althin framhållit att Mijailovic är totalt politiskt ointresserad, aldrig har röstat och inte hyste någon aversion mot Anna Lindh. Peter Althin uppger att han kommer att begära att förhöret med Mijailovic inte direktsänds i media. Besked om rätten kommer att tillåta direktsändningar i radio och tv av förhöret med Mijailovic ges efter lunchpausen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".