1 av 2
Vinnarna Andra Chansen i Örebro. Foto: Fredrik Sandberg/ Scanpix
2 av 2
Folkpartiets kommunalråd Staffan Werme Foto: SR Örebro
Melodifestivalen

Dyr nota försvaras av Werme

Örebro kommuns kostnader för Melodifestivalen blir mycket högre än man tidigare trott.
Tidigare nämndes 1.2 miljoner kronor, men nu har det tillkommit kostnader för ombyggnad av Conventum Arena för 2.5 miljon kronor.
Folkpartiets Staffan Werme, komunalråd i Örebro anser att det ändå är väl investerade pengar.

-Genom att sätta Örebro på kartan så får vi flera kongresser och konserter hit till Örebro, säger Folkpartiets Staffan Werme.

Men 3,7 miljoner, det blev mer än vad ni räknat med. Vad kommer notan egentligen att sluta på?

- Jag känner inte till att några andra aktörer inom kommunen som varit inne här utan det är kostnader för Örebroporten och vi som har hand om kringaktiviteter som haft utlägg. Så det landar där, säger Staffan Werme.

Kritiserat arrangemang

Örebro kommuns engagemang och kostnader har ju kritiserats. Bland annat av nöjesprofilen Peter Flack men enligt Staffan Werme är all publicitet runt evenemanget värt flera miljoner för Örebro kommuns del.

Dessutom är det viktig att Örebro får synas i bra och positiva sammanhang.

- Vi har varit alldeles för dåliga med att ge en positiv bild av Örebro. Jag hoppas att vi i framtiden kan bli bättre på att förmedla en bild av det stolta och positiva Örebro, avslutar kommunstyrelsens ordförande och Folkpartisten Staffan Werme.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista