Busstrafiken i Karlskoga har problem. Foto: Päivi Kotka/SR Örebro
Karlskoga

Skulden för busskaos oklar

Ingen vill ta på sig skulden för busskaoset i Karlskoga. Tidigare i dag, torsdag, berättade vi att missnöjet med busstrafiken i Karlskoga är stor, både bland resenärer och chaufförer.

Busschauffören Fredrik Lohaller säger att situationen som den är, är dålig både för resenärer och chaufförer. resenärerna kan inte hålla sina tider, och chaufförerna mår dåligt och är stressade.

Göran Norberg, trafikplanerare på VL, Vänersborgs Linjetrafik, som kör bussarna i Karlskoga, menar att även om det är han som står bakom bussturerna så har ändå inte så mycket att säga till om.

-Tidtabellen gör jag, men jag måste rätta mig efter det dem säger att vi ska köra.

Sven olov axelsson är ordförande i samhällsbyggnadsnömnden. Säger att turlistorna har gjorts tillsammans VL. Han menar också att det inte heller är hans fel att busstrafiken inte fungerar som den ska.

-Om man inte klarar tiderna måste man säga ifrån.

Han menar också att han inte tycker att det är trevligt att de som kör bussarna inte trivs på jobbet.

Och även om de två, Sven Olov Axelsson och Göran Norberg, inte kan komma överens om vems fel det är att busstrafiken i Karlskoga går så illa, så kan de ändå båda två komma överens om att problemen är överdrivna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista