Örebro

Stort behov av nya bostäder

De 92 hyresrätter som beräknas börja byggas under våren vid Almbyplan är ett steg mot att möta ett ökat behov av bostäder i Örebro.

- Vi ser idag att det är ganska hårt tryck på lägenheter. Vi strävar efter ett blandat boende och bygger därför ettor, som kan tänkas vara för studenter, men också tvåor och treor för lite äldre personer, säger Magnus Carlsson, fastighetsansvarig och projektledare på Husherren fastigheter AB som äger marken där bygget ska upprättas.

Det var på tisdagen som byggnadsnämnden beviljade bygglovet, som lämnades in i mars förra året. Att bygget verkligen drar igång under våren är något som Örebros stadsarkitekt Lars Edenskär välkomnar.

- Många bostadsbyggen låg i malpåse förra året. Örebro behöver nya bostäder men den ekonomiska krisen har gjort att många bostadbyggen har försenats. De har legat i malpåse på grund av lånesvårigheter, säger Lars Edenskär.

Fanny Härgestam

fanny.hargestam@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista