1 av 2
Bussproblem i Karlskoga. Foto: Päivi Kotka/SR Örebro.
2 av 2
Busstrafiken i Karlskoga har problem. Foto: Päivi Kotka/SR Örebro
Karlskoga

Ännu inget besked om bussar

På Karlskoga kommun väntar gatuchefen Stig Rengman fortfarande på svar från Länstrafiken gällande kvaliteten på de nya bussarna som beställts. Det finns flera brister på bussarna som både resenärer och busschaufförer i Karlskoga klagat på och som kommunen vill få besked om från Länstrafiken.

Det handlar bland annat om bekymmer med höga trösklar på de nya bussarna, att nigfunktionen inte är som väntat och elektroniska fel på dörrarna på de nya bussarna som kan öppnas när som helst även när bussen kör.

Vad gäller kvaliteten har kommunen begärt att få in en leveransrapport, säger Stig Rengman, som är gatuchef i Karlskoga.

Vi är beställare säger han, det är vi som betalar det här kalaset och vi ställde frågan redan i december månad om de här bussarna verkligen kan sägas håller den kvalitet som vi begärt.

Han hoppas få besked om bussarnas kvalitet på möte i nästa vecka med Länstrafiken.

Och på Länstrafiken är områdeschefen Thony Lundberg medveten om felen på bussarna men tycker inte att felet är bara deras.

- Det är det som är det stora problemet, regionbussar är inte utformade på samma sätt som stadsbussar.

På kommunen säger gatuchefen Stig Rengman att de inte vill prata nya ersättningsbussar förrän affären med de bussar som finns är klar.

Han säger också att det viktigaste just nu ändå är att få vettiga tidtabeller.

Päivi Kotka

paivi.kotka@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista