Sport

Paulinho - som ett brev på posten

Dagens värvningsbomb i allsvenskan stod Örebro SK för när de presenterade förre Hammarbyanfallaren Paulinho Guará som nyförvärv.

- Vi hoppas och tror mycket på att Paulinho ska göra många mål, säger ÖSKs sportchef Lennart Sjögren.

Örebro har jagat en ny anfallare och har nu under veckan haft nigrianen Danny Uchechi på provspel. Samtidigt har klubben jobbat på ett annat spår och under fredagsförmiddagen blev det klart.

Man skulle kunna säga att anfallaren Paulinho Guará kom som ett brev på posten. Eller åtminstonde i mejlkorgen. För när 30-åringen nu gör comeback i allsvenskan är det efter att hans nuvarande klubb Busan Park skickat ut en intresseanmälan via E-post. Och för lite knappt tre veckor sedan damp mejlet ner hos Lennart Sjögren.

- De skickade ut ett mejl och berättade att han var tillgänglig och sedan har det accelererat, säger sportchefen till SR Örebro.

För ÖSK var inte sena att nappa på och de visste redan vem spelaren är.

- Vi har redan bra koll på honom och behövde inte se honom. Jag har pratat med honom och det känns bra.

Paulinho debuterade i allsvenskan med Örgryte 2003 och flyttade till Hammarby inför säsongen 2006. Totalt har han gjort 52 mål på 151 matcher. Men efter när han flyttade till Sydkorea har han mest nött bänk.

- Han har fått begränsat med speltid. Men varför det har varit så får han själv berätta när han kommer till Örebro, säger Lennart Sjögren.

Klubben har utlyst presskonferens den 25 mars där spelaren kommer att presenteras som lagets nye målskytt. Med tröja nummer 29 kommer han främst att konkurrera med dansken Kim Olsen.

- Vi tänker honom i nummer nio rollen, som centralforward och där har vi nu bra konkurrens med Kim Olsen och Paulinho.

- Vi vill ju att de gör mål, vi söker en målskytt, säger Lennart Sjögren.

ÖSK lånar spelaren initialt för resten av säsongen. Men exakt hur avtalet ser ut vill inte sportchefen gå in på.

- Tanken är att han ska återvända till Sydkorea efter säsongen.

Paulinho kommer eventuellt att kunna göra debut i hemmamatchen mot Mjällby den 29 mars.

Andreas Ericson

andreas.b.ericsson@sr.se