När finanskrisen slog till försvann finansiärerna, därför har bygget av Truck Stop ännu inte påbörjats. Foto: SR Örebro.
örebro

Truck Stop Örebro inte påbörjat

Den inhägnade plats i Örebro med dieselpumpar och restaurang och annat för långtradare och deras chaufförer är nu kraftigt försenad.

Bygget av det så kallade Truck Stop Örebro har ännu inte påbörjats.

– Hela projeketet stannade av när finanskrisen slog till och det har inte hänt mycket mer sedan dess utan vi väntar fortfarande på en finansiär som är villig att investera i framförallt servicebyggnaden och att vi kan slutföra förhandlingarna med drivmedelsbolagen, säger Örjan Kollander på Arver lastbilar som är en av de som driver projektet.

Truck stopet i Berglunda i Örebro skulle slagit upp portarna i maj 2007, men av olika anledningar har det försenats.

Sedan finanskrisen slog till har det inte hänt någonting och enligt Örjan Kollander brukar transportsektorn vara sist in och då även sist ut ur en lågkonjunktur, så att hitta finansiärer är alltså fortfarande trögt.

Men Örjan Kollander vill ändå tro att den inhägnade parkeringsplats med dieselpumpar, servicehus och annat som planerats i så många år, 2004 antogs detaljplanen för området, kommer att bli av.

– Det är verkligen min förhoppning, för att konceptet är mycket intressant och det skulle vara ett lyft för Örebro som logistikstad om vi fick till det här, säger Örjan Kollander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista