Lila bussar. Foto. Sandra Nielsen/SR Örebro.
Örebro

Kritiserar ändrade nattbussar

Den kommande förändringen av stadsbussarna i Örebro på helgnätterna kritiseras nu av stans Örebros Brottsförebyggande råd. Att nattbussarna ska sluta gå före klockan två gör att rådet befara att det blir stökigare på stan när det blir svårare att ta sig hem.

Nästa vecka görs en stor förändring av stadsbusstrafiken i Örebro. Nattetid betyder det här att samtrafiken från Järntorget försvinner och att sista nattbussen rullar från stan före klockan två när krogarna stänger.

Sören Svensson som är ordförande i kommunens Brottsförebyggande Råd hoppas nu att alla örebroare sätter sig in i hur bussarna kommer att gå nattetid, för att förändringen ska ställa till med för stora problem

Men debatten kring förändringen kan också göra att kommunen backar om hur natt-trafiken ska fungera i framtiden. Det säger trafikplanerare Bo Fredriksson på Örebro kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista