Foto: Bertil Ericson/Scanpix.
Hallsberg

Bara manliga chefer i Hallsberg

I mer än hälften av landets kommuner är de manliga toppcheferna i kraftig majoritet, visar en undersökning av SKTF-tidningen. I Hallsberg finns det enbart manliga toppchefer.

Thomas Doxryd som är socialdemokratiskt kommunalråd i Hallsberg säger att kompetensen hos cheferna inte är knuten till om de är män eller kvinnor.

- Det viktigaste trots allt är kompetensen och den är inte knuten till kön.

- I vår chefsgrupp ingår två av våra chefstjänstemän som är kvinnor. Det är vår ekonomichef och vår personalchef, så jag hoppas att de för in de frågorna och för in de aspekterna, om det nu finns något speciellt manligt och kvinnligt i det här, säger Thomas Doxryd.

Totalt finns det 56 chefer inom den kommunala förvaltningen i Hallsberg. Av dem är 30 kvinnor enligt Thomas Doxryd. Men av de fyra förvaltningscheferna är alltså samtliga män.

Just nu arbetar kommunen med att rekrytera en ny kommunchef. Av de fyra personer som återstår i rekryteringsprocessen är två kvinnor och två män.

- Vi har inte någon form av styrning att det ska vara något speciellt kön när vi går ut och rekryterar, säger Thomas Doxryd.

Gabriel Stenström
gabriel.stenstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista