Bussarna nattetid i Örebro blir troligen kvar, efter att politikerna nu backar om nya turlistan. Fotot: Jens Tisbo/SR Örebro.
stadstrafiken örebro

Politiker backar - nattrafiken kvar

(Uppdaterad 15:09)

Stadsbussarna i Örebro kommer troligen att fortsätta med nattrafiken, det öppnar nu de styrande politikerna för och backar efter den massiva kritik som framförts om den ändrade busstidtabellen.

Frågan diskuterades på kommunfullmäkte i Örebro igår. Kommunalrådet Fredrik Person (MP) menar att det faktum att nattbussarna försvann i den nya planeringen aldrig var politikernas vilja.

-Vi håller på och jobbar nu väldigt aktivt för att få ordning på detta igen, säger han.

-Det är klart att bussarna ska gå när folk vill åka.

Däremot kan det bli dyrt nu när de nya tidtabellerna redan är tryckta, det är Fredrik Persson medveten om. Men hur dyrt det blir det vet han inte.

-Man kan få ta en extra kostnad.

De nya tidtabellerna börjar gälla den 1 april. Ännu är det oklart om det kommer att finnas några nattbussar då.

Bo Fredriksson, som är trafikplanerare på Örebro kommun och som varit med och gjort de nya tidtabellerna och omläggningen av bussnätet, sa i våra program här i Sveriges Radio Örebro i går, onsdag, att kommunen kan backa om hur nattrafiken ska fungera i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista