Poliserna i Kopparberg behöver inte gå långt för att laga mat. Två av poliserna har sitt kontor i köket. Foto: Andreas Ericson/SR Örebro.
Kopparberg

Trångbodda poliser ska bli ännu fler

Det kommer bli trångt för poliserna i Kopparberg, när styrkan fördubblas. Redan nu har två poliser sina kontor i köket, och de anställda har vänt sig till polisförbundet för att få hjälp eftersom antalet poliser kommer fördubblas i samband med en extra satsning.

Ljusnarsbergs kommunen toppar listan på antalet anmälda brott under 2009 och polisen kommer att göra extra satsningar för att bekämpa brottsligheten. Men trots att förstärkningen är efterlängtad innebär det problem. För redan idag måste två av poliserna sitta i personalköket och jobba.

De anställda är kritiska till arbetsmiljön och har vänt sig till polisförbundet för att få hjälp.

– Man är väldigt trångbodda, säger Anders Sjöberg ordförande i Polisfacket.

Länspolismästaren Kalle Wallin vill dock tona ned kritiken.

– Jag vill betona att verksamheten i Ljusnarsberg ska ske ute bland medborgarna där brottslighet ska bekämpas och beivras.

– Det stämmer ju men samtidigt jobbar man som närpolis måste man ha en administrativ tillhörighet, säger Anders Sjöberg.

Andreas Ericson

andreas.b.ericsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".