örebro

Rikskrim ska lösa våldtäktsfall

Nu tar polisen i Örebro hjälp av rikskriminalen för att kunna lösa det senaste våldtäktsfallet som inträffade i Örebro på söndagsmorgonen. Redan i dag, måndag, kommer personal från rikskrim till Örebro för att sätta sig in i fallet.

Det var tidigt i går morse som larmet om den grova våldtäkten kom. Övergreppet skedde i området vid Eurostop. Kvinnan fick en del skador och fick föras till sjukhus, men kunde senare lämna sjukhuset.

– Vi har inte sett så här grovt våld förekomma tidigare, säger polisens informationschef Torbjörn Carlsson.

Området där våldtäkten skedde har spärrats av och polisen har säkrat en del bevisning, vad vill de dock inte berätta än.

Gärningsmannen är enligt det signalement som kvinnan uppgett i 20-25 årsåldern. Han bar en ljus tröja eller jacka och eventuellt jeans.

– Han bör dessutom ha varit ordentligt nedsmutsad. Det är blött på marken och lerigt i området, säger Torbjörn Carlson, informationschef på polismyndigheten i Örebro län.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".