Socialdemokrater på listan i Hallsberg. Från vänster: Tommy Pihl, Amanda Vikenfalk, Robert Mesic, Jenny Steen, Thomas Doxryd, Maja Stopec
Hallsberg

Doxryd överst på S-listan

Thomas Doxryd står överst på Socialdemokraternas lista inför valet till kommunfullmäktige i Hallsberg. Det bestämdes i helgen.

Thomas Doxryd är 57 år och är kommunstyrelsens ordförande i dag. Tvåa på listan är Jenny Steen, 32 år, politisk sekreterare. Trea är Magnus Andersson, 35 år, lagerarbetare.

Listan toppas alltså av två väl kända namn, Thomas Doxryd är kommunstyrelsens ordförande i dag och Jenny Steen är vice ordförande i kommunstyrelsen i dag och ordförande för den socialdemokratiska fullmäktigegruppen.

I dag har Socialdemokraterna 22 mandat i Hallsbergs kommunfullmäktige, men de satsar på att få 23 efter valet i september. Nio av de 23 översta namnen är nya namn i Hallsbergspolitiken.

- Jag känner mig mycket glad över att vi kan presentera en socialdemokratisk lista som är en bra blandning av erfarenhet och nytt. Nu börjar valarbetet för jobben och välfärden, ett Hallsberg som vi bygger tillsammans, säger Matilda Ernkrans (S) ordförande i Hallsbergs arbetarekommun och valberedningens ordförande.

 Cecilia Lönn Elgstrand

cecilia.lonn-elgstrand@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".