Många ur personal på en friskola i Örebro slutar. Foto: Erik G Svensson/Scanpix.

Personalen slutar på förskola

Mer än hälften av personalen på Al-salams förskola har under de senaste månaderna sagt upp sig eller slutat. Enligt fackförbundet kommunal känner sig inte personalen trygg på sin arbetsplats.

- Det är ett arbetsmiljöproblem, säger kommunalsombudsman Claes Hellsing.

Under de senaste månaderna har hälften av personalen på den fristående förskolan Al-salam slutat eller bestämt sig för att sluta. Det på grund av att arbetsförhålladena blivit sämre.

Enligt uppgift till Sveriges Radio Örebro försämrades situationen på förskolan efter att den dåvarande föreståndaren tvingades sluta.

Anställda på förskolan har nu vänt sig till kommunal för att få hjälp.

- Om fem sex stycken av tio anställda funderar på att sluta så är ju problemet stort, säger Claes Hellsing.

Och det är inte första gången som facket gripit in.

- Vi har blivit kontaktade vid ett flertal tillfällen där vi har gått in och hjälpt våra medlemmar.

Claes Hellsing ombudsman på kommunal menar att det finns ett arbetsmiljöproblem på förskolan och utesluter inte att ärendet kommer att anmälas till arbetsmiljöverket.

Skolledaren Hussein Al Daoudi å sin sida vill inte kommentera fackets påståenden mer än att de är lögn. När vi pratar med honom säger han att han inte har fått några klagomål på arbetsmiljön.

Sveriges Radio Örebro har varit i kontakt med personal på skolan men de vill inte uttala sig i radion eftersom de känner sig hotade av skolledningen.

Att personalen känt sig hotad är något som Kommunals ombudsman Claes hellsing också märkt av.

- Man märker ju på våra medlemmar att de är oroliga, säger han.

Andreas Ericson

Andreas.b.ericsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista