Karlskoga

Ny bullerdom för motorstadion

Nu har miljööverdomstolen fastställt att Karlskoga Motorstadion måste sänka bullernivån mindre än vad det tidigare var sagt. Tidigare domar från bland andra miljödomstolen hade inneburit att en del verksamhet på motorstadion inte hade kunna fortsätta.

Mike Luff som är vd på Karlskoga Motorstadion är glad att domen blev som den blev.

- Utan detta beslute hade vi haft stora bekymmer.

Fallet har tidigare varit uppe i både Länsstyrelsen och Miljödomstolen. I tidigare domar så har Karlskoga Motorstadion fått restriktioner på sig angående bullernivån, som inneburit att en del normal aktivitet på banan skulle få upphöra. Miljööverdomstolen tycker inte att det är rimligt.

Nu har Karlskoga Motorstadion fått tillåtelse att ha tävling under sju valfria helgdagar mellan den 15 april och 30 september. Och bullernivån ska successivt dämpas. Än så länge får de köra som de gör nu, men om två år ska bullernivån vara nere på 80 decibel, och om fem år ska det vara ner i 75 decibel.

Mike Luff förklarar att det går att sänka bullernivån med hjälp av bland annat ljuddämpare.

Veronique Slottberg

veronique.slottberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista