Lindesberg

Personal chockad över misshandel

(Uppdaterad 15:40) Den vårdare som misshandlades av tre unga män på ett vårdboende på söndagskvällen har förts till Uppsala för fortsatt vård. Hans skador uppges inte längre vara livshotande. På behandlingshemmet var personalen idag chockad över händelsen.

- Hela våran verksamhet här bygger på en väldigt god kontakt med våra elever så det är klart att det här är en händelse som vi absolut inte är vana vid, säger Kenneth Augustsson, institutionschef.

Tre män i 20-årsåldern som är placerade på hemmet har gripits av polisen. De tre var tillsammans med vårdaren i ett uppehållsrum under kvällen. De ger än så länge olika versioner om vad som hände i uppehållsrummet

Varför det blev bråk på behandlingshemmet utanför Lindesberg på söndagskvällen vet inte polisen än.

Stig Arne Tengmer som är säkerhetssamordnare på statens institutionsstyrelse som driver behandlingshemmet säger att detta är en mycket allvarligt händelse och att säkerhetsrutiner måste dokumenteras ordentligt.

Kenneth Augustsson säger att de på Granhult aldrig haft en incident i den här nivån tidigare.

- Det har förekommit att någon tänt till och att någon personal fått en smäll eller någonting, men misshandel av det här slaget har vi ingen erfarenhet från tidigare, säger Augustsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista