Hällefors

Telia lovar förbättring

Nu lovar Telia bättring efter att flera av deras kunder känner sig lurade. Som Sveriges Radio Örebro tidigare raporterat så har flera boende i Hällefors vid ett informationsmöte fått information om att anslutningen till telias Fibernätet skulle innebära möjlighet till Rot-avdrag. Men att någon sådan information skulle getts tillbakavisar företaget.

-Den information jag har är att vi inte lovat Rot-avdrag, menjag beklagar att vi har kunder som har uppfattat att den här tjänsten finns, säger Stefan Trampus chef för Telias bredbanstjänster.

Samtidigt förstår han om vissa av fibernäts kunderna i Hällefors känner sig lurade på ROT-avdraget.

Men när allt kom till kritan visade det sig att Telia, för att hålla priset nere, inte kunnat ta med tillräckligt mycket information på fakturorna för att kunderna ska kunna använda det som underlag för att göra avdrag.

Men det är inte bara det som upprör kunderna i Hällefors. Utan att företaget gett vissa kunder kompensation medan andra inte fått någonting

-Alla abonnenter måste få samma belopp, säger Uno Rehn som bor i Hällefors.

Stefan Trampus förstår att kunderna kan känna sig frustrerade men menar att inga kunder ska ha fått kompensation för uteblivet rotavdrag.

Han beklagar det som har hänt och tillägger att Telia kommer att satsa för att undvika att liknande situationer uppstår igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista