Örebro

Förbättringar krävs av Alsalamskolan

(Uppdaterad 16:33) Friskolan Alsalam i Örebro måste förbättra verksamheten på flera områden. Det står klart när Skolinspektionen nu har underkänt var tredje punkt, i sin senaste inspektion.

I början av december förra året gjorde Skolinspektionen ett rutinbesök på Alsalam-skolan i Örebro, för att se vad barnen på skolan har för möjlighet att nå de nationella målen, och om skolan uppfyller kraven som ställs på verksamheten.

Nu har beslutet kommit efter det besöket, och det visar att Alsalam-skolan behöver förbättra sig på elva av 35 punkter, alltså på ungefär var tredje punkt.

Det handlar om allt från att eleverna ska få större möjlighet till inflytande och bättre studiemiljö, till att rektorn behöver förbättra sitt pedagogiska ledarskap. Eleverna ska också ha möjlighet att få lära sig franska, spanska eller tyska, och inom ramen för Elevens val ha möjlighet att fördjupa sig i ett eller flera ämnen.

Vi har tidigare berättat om arbetsmiljöproblem på Alsalamskolan, något som skolledaren Hussein Aldaoudi tillbakavisat.

Vid Skolinspektionens förra besök 2005 handlade kritiken bland annat om skolans ekonomi och om undervisningen i musik och sex och samlevnad. Den kritiken finns inte längre med.

Skolledaren Hussein Aldaoudi säger att de tar mycket allvarligt på kritiken och att de på skolan ska gå igenom punkterna och åtgärda dem.

Anna Björndahl

anna.bjorndahl@sr.se

Läs här nedan om Sveriges radio Örebros tidigare rapporteringar om Alsalam-skolan i Örebro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista