Örebro

Flera misstänkta våldtäktsmän

Polisen misstänker att två olika gärningsmän ligger bakom flera av våldtäkterna som skett i Örebro. Genom bland annat signalement och teknisk bevisning har de kommit fram till att det rör sig om minst två gärningsmän.

Polisens informationschef Torbjörn Carlson säger att det finns beröringspunkter i olika anmälningar, men han kan inte säga vilka våldtäkter det handlar om.

Senast inatt våldtogs en 19-årig kvinna i närheten av Markbacken.

- Efter den våldtäkt som inträffade nu inatt så kan vi tydligare se att vi har två huvudspår att förhålla oss till i arbetet när det gäller våldtäkterna som inträffat utomhus på senare tid, säger Torbjörn Carlson.

Han säger att det handlar om två gärningsmän som har begått minst två väldtäkter var.

Kan man säga att det handlar om serievåldtäktsmän?
- Jag skulle nog inte vilja sträcka mig så långt, däremot ser vi beröringspunkter i några olika fall som är anmälda. Så mycket kan jag konstatera.

Torbjörn Carlson förklarar att det i huvudsak är signalementen som har fått polisen att misstänka att det är två olika gärningsmän som härjar i Örebro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista