Kumla

Korvfabriken varslar - igen

Företaget Atria i Sköllersta varslade under torsdagen 24 personer om uppsägning. Enligt företagsledningen beror det på effektiviseringar och inköp av maskiner som ska sköta jobbet på korvfabriken i Sköllersta.

Företagsledningen har informerat de anställda på torsdagen och ska inleda diskussioner med facken.

- Det är inte direkt glädjande kan man inte säga. Men om folk inte köper korv finns det väl ingen fabrik till slut. Det är den informationen vi får, att folk köper mindre, och att företaget köper in maskiner i stället, som är anledningen till neddragningarna, säger Dennis Eriksson som är livsmedelsfackets ordförande på korvfabriken.

I Halmstad effektiviserar man genom att skaffa ny utrustning för skivad smörgåsmat och i Sköllersta ska tillverkningen och korv bli mer automatiserad.

- Förutom att investeringarna skapar högre effektivitet och större flexibilitet kommer vi också att kunna parera säsongssvängningarna bättre. Detta ökar vår konkurrenskraft ytterligare, vilket är viktigt för framtiden, säger Michael Forsmark, vd för Atria Scandinavia i ett pressmeddelande.

Sex personer varslas om uppsägning i Halmstad och 24 personer i Sköllersta.

Enligt företagets pressmeddelande ska investeringarna uppgå till 15 miljoner och de totala besparingarna till cirka nio miljoner kronor per år.

Cecilia Lönn Elgstrand