EU-bidrag för att få Kumlabarn att röra sig

Idrottsföreningar har i samarbete med skolan i Kumla fått cirka 300.000 kronor i EU-bidrag för att aktiviera barn och ungdomar. Målet är att barn och ungdomar ska röra på sig minst 30 minuter varje dag. Idag pågår redan olika projekt i Kumla, men med EU-bidraget kan man bli ännu aktivare och nå större grupper även under helger och på loven säger Rolf Östman som är områdeschef i Kumla. 

Ett stort problem är att nå barn och ungdomar till föräldrar med låg inkomst som inte deltar inte i idrottsaktiviteter. Dessutom är det svårt att hitta idrottsledare. Med EU bidraget kan man ersätta vuxna ledare under dagtid. Dessutom planerar man att utbilda äldre elever på högstadiet till idrottsledare för de yngre barnen. EU-bidraget gäller under det här året men Rolf Östman hoppas kunna fortsätta att arbeta med att aktivera barn och ungdomar i Kumla även fortsättningsvis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".